torstai 28. toukokuuta 2009

Kiistämättä hyvää!

Suomen kesä tarjoaa upeat puitteet grillijuhlille, mökki-iltamille ja muille illanistujaisille, jotka keräävät ihmisiä hyvän ruoan ääreen. Kesän alussa grilliruoat maistuvat mitä parhaimmilta, mutta jossain vaiheessa kesää saattaa kuitenkin tuntua, että grillitassut, makkarat ja pihvit alkavat tulemaan jo korvista ulos. Tämän ohjeen on tarkoitus tarjota apu juuri tuona hetkenä! Kyse on helposta ja maukkaasta kasvispiirakasta, jonka kyytipoikana voi tarjota vaikka raikasta salaattia.

Aidoille barbaareille piirakasta voi tehdä myös lihaisamman variaation, vain mielikuvitus on rajana! Tämä on erittäin hyvä ja helppo perusohje, jota voi muokkailla oman maun mukaan. Kokeilkaa ihmeessä!

POHJA:

100g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
n. 1tl suolaa
n. 1 dl vettä (lisätään viimeisenä)

Ainekset nypitään keskenään.

PÄÄLLE:

paprikanpaloja
ananasta
fetajuustoa
sipulia

2 dl kevytkermaa
1 muna
yrttisuolaa

Nämä ainekset sekoitetaan keskenään ja kaadetaan täytteiden päälle.

Ripottele vielä piirakan päälle kerros juustoraastetta ja laita piirakka uuniin kypsymään 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi.

1 kommentti:

  1. Kuulostaa herkulliselta. Vaikka ei pohjan tekeminen kovin työlästä olekaan niin ihan kelpo vaihtoehto on myös valmis piirakkataikina pakasteena ostettuna. Ainakin nopeaa, eikä ihan mahdottoman kallistakaan. Päälle sitten vaan täytteet oman maun mukaan; kalaa, kinkkua ja/tai kasviksia. Kermalla, juustolla ja munalla sidottuna. Yllättävän hyvää tulee myös pelkästä Auajuusto ja ananas yhdistelmästä. Eipä mene aikaa keittiössä tuhraamiseen.

    VastaaPoista