Päätinpäs tässä tehdä porkkanasämpylöitä. Löysin hyvältä kuulostavan ohjeen ja päätin kokeilla. Resepti, tuolta ne porkkanasämpylät löytyivät ja sen ohjaan mukaan tein.
Olen joskus aikoinaan ennenkin tehnyt sämpylöitä, mutta siitä on jo aikaa. Katsoin reseptia ja päätin ettei se niin vaikeaa voi olla.
Kaikki sujui hyvin kunnes aaloin lappaa jauhoja desi kaupalla taikinaan. 11. desilitran paikkeilla aloin epäilemään, että taikinani on sieni. Pakko oli soittaa iskältä apua. Kannustavin snaoin päätin jättää taikinan hieman tahmeaksi, jotta ne olisivat mehukkaampia sitten paiston jälkeen.
Taikina turposi kauniisti jopa kuivahiivalla ja aloin pyöritellä sämpylöitä keittiönpöydällä, A BIG MISSTAKE.
Taikina oli niin perhanan tahmeaa, että sitä oli joka paikassa liimaantuneena. Mutta sain kuintenkin sämpylät jotenkin pyöriteltyä ja uuniin. Uunissa ne olivat ehkä vähän liian vähän aikaa, mutta eipäs ainakaan paistuneet koviksi ja kuiviksi. :D HAH!
Kuvan näköisiä sämpylöitä niistä sitten tuli ja olivat oikein hyviä. :))
Kokeilkaapas!
Saana
Kuulostaa samalta kuin mun pannukakun teko. Alku oli hyvinkin mielenkiintoista ja taikina näytti todella epäilyttävältä, mutta lopputulos oli paras ikinä! :)
VastaaPoista-Elina