torstai 11. kesäkuuta 2009

Ollaan tehty jo muutaman kerran semmosta ruokaa kuin "Tunisialainen kastike", kyseisen ruoan kanssa on tarkoitettu että se syödään patongin tai jonkin muun leivän syrjällä ja vaikka nimessä esiintyy sana kastike niin se on yksinään jo ruoaksi kelpaavaa ja sillä saa helposti tyhjennettyä jääkaappia. Parhain mauste omasta mielestäni mitä tohon kastikkeeseen on ollut hyvä lisätä, on cheddar juusto sillä se antaa sille mukavan säväyksen. Eka kerta kun tehtiin tämä niin siitä tuli aika keittomaisen tapaista hyvää oli mutta ei kuitenkaan semmonen kuin piti olla.


*Nämä eivät ole ihan täysin tarkat ohjeet tunisialaiseen kastikkeeseen vaan suuntaa antavat sillä siihen voi laittaa aika paljon kaikkea ja silti saada hyvää ^^

-Laitetaan kattilan pohjalle öljyä ja sinne kuullottumaan pilkottu sipuli ja valkosipuli
- Lisää pari purkkia tomattipyrettä ja sekoita lisää vettä.
- Lisää mausteita, voi ihan vapaasti laittaa kaikkea mitä haluaa esim. cajun-, chili-, kanamaustetta ja mustapippuria tai mitä nyt kaapista löytyy. Alkuperäisessä ohjeessa oli maininta Tunisiasta tuodusta mausteesta, mitä en ole kyllä löytänyt Suomesta ja ymmärtämykseni mukaan sitä ei edes saa Suomesta. Hyvää tulee kyllä ilman sitäkin.
- Lisää pilkotut porkkanat ja perunat. Anna kiehua
- Kiehumisen aikana voi lisätä hernemaissipaprikaa ja kanaa (esim. suikaleita). Anna kiehua
- Lisää lopussa n. 1/2 purkkia tuorejuustoa. Ei kuulu alkuperäiseen ohjeeseen, mutta antaa lisä makua.
-Tarjoile vastapaistetun patongin tai naan leivän kanssa.

2 kommenttia:

  1. kuulostaa hyvältä.. täytyy itsekin kokeilla tunisialaista kastiketta. :))

    VastaaPoista
  2. Oi, varmasti on tosi hyvää! :) Pitäis itekin kokeilla! :)

    VastaaPoista