torstai 4. kesäkuuta 2009

Savuporokeitto

Olen itse keittojen ystävä. Keitot ovat helppo valmistaa ja ne myös pysyvät jääkaapissa pitkään hyvinä. Täten teenkin yleensä kerralla isomman satsin jota sitten lähes viikon ryystäilen. Tässä yksi suosikki keitoistani:

Savuporokeitto

-1 (300g) purjo
-2 porkkanaa
-1-2 valkosipulin kynttä
-2 rkl öljyä
-2 rkl vehnäjauhoja
-1 litra vettä
-1 lihaliemikuutio
-1/2 tl mustapippuria rouhittuna
-(1/2 tl suolaa)
-2 dl kertaa tai ruokakermaa
-1 pkt (100g) kylmäsavuporoa
-1 dl persilja silppua

1. Huuhdo halkaistu purjo ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy kattilassa, lisää purjo- ja porkkanasuikaleet ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Hauduta pehmeiksi mutta älä ruskista.
2. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää vesi, liemikuutio ja mausteet. Anna kiehua noin 10 min.3. Lisää joukkoon kerma ja pieniksi kuutioiksi leikattu poro (jätä osa porosta koristeeksi keiton pinnalle). Kuumenna ja ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa ja loput porokuutiot

Toimii hyvin alkuruokana tai jos pääruuaksi niin kannattaa tarjota kylkeen tuoretta leipää.

Vaiheen 2. jälkeen voi myös soseuttaa keiton sauvasekoittimella jos näin haluaa.

Kokeilaas kun tekee mieli maukasta keittoa!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa hyvältä, täytyy kokeilla joskus! Liian vähän tulee käytettyä poronlihaa missään, on niin kallista.

    VastaaPoista
  2. Savuporokeitto on kyl myös yks mun lemppareista. En kylläkään hirveesti tykkää kun keiroissa on niitä kaikkia rontteja (porkkanat, purjot, yms.) mut soseutettuna nekin menee alas!
    -Elina

    VastaaPoista