Oma ehdoton bravuuri on kanasalaatti. Tänään tein pitkästä aikaa taas kanasalaattia. Vuosien varrella olen tehnyt erilaisia variaatioita salaatista, mutta tässä ainekset ehdottomasti parhaaseen kanasalaattiin; hunajamarinoituja kanasuikalaita, keltainen paprika, pussillinen paskasteherneitä, pussillinen pakastemaissia, kermaviili+dippi (dippinä hot chili) ja jokin moista pastaa (tykkään värillisistä).
1. Teen dipin valmiiksi jääkaappiin kylmenemään. Ei tarvitse salaatinkastiketta, kun on oma kastike jo ennestään. 2. Paistan kanat pannulla ja samalla laitan pastat kiuhumaan. Molempien valmistumiseen menee suurin piirtein saman verran. Kanoihin lisään kaupasta saatavaa broilermaistetta ja koska valitsin hot chilin dipiksi, niin lisään pikkaisen hunajaa vielä kanoihin tuomaan makeutta.
3. Kaadan salaattikippoon jäiset herneet ja maissit, 4. kaadan kuuman kanan niiden päälle. Kanat viilenevät ja herneet sekä maissit sulavat mukavasti. 5. Pastan kaadan siivilään ja pidän kylmän veden alla etteivät kuumina mene salaattiin. 6. Lopuksi laitan paprikan paloiteltuna ja pastan kippoon. 7. Viimeisenä sekoitan dipin kanssa kaikki muut ainekset ja annan salaatin olla 30min-1h vielä jääkaapissa.
Helppo ja todella nopea tapaus. Ihan simohyvää ja on ruokaisaakin. Vähän patonkia palan painikkeeksi ja siinä ollaan. =)
Kermaviilin takia salaatti ei kovin kaukaa jääkaapissa säily. Seuraavana päivänä salaatti on ehkä vieläkin parempaa, koska on saanut kunnolla muhia, mutta sitä seuraavaa päivänä ei ehkä ole enää niin hyvää.
Suosittelen kokeilemista. ^^
Saana
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti