torstai 11. kesäkuuta 2009

Pieni suklaakirja

Olen aina tykännyt leivoskella jotakin mutusteltavaa varsinkin jos se on makeaa, tyttöystäväni auttoi tämän suhteen hyvin sillä häneltä löytyi ruokaohje kirjanen jota olen käytellyt jonkin verran, kirjan nimi on "Parhaita ruokaohjeita: Suklaa". Kyseessä ei kuitenkaan ole kirjanen jossa käsitellään suklaan tekoa vaan suklaan käyttöä kaikenlaisissa herkuissa kuten esimerkiksi kakut, tortut, sekä kuumat että kylmät jälkiruuat ja juomat. Kirjasta löytyy hyvin paljon ja eräs suosikkin siitä on "Suklaaraksut"*, vaahtokarkkeja jotka on upotettu sulatettuun suklaaseen jossa on joukossa pähkinöitä, ai että ovat hyviä.


*Suklaaraksut
- Peitä uunipelti leivinpaperilla.
- Murra suklaa paloiksi ja sulata vesi hauteessa hämmentäen koko ajan.
- Hämmennä vaahtokaramelleja ja muita lisukkeita (esim. pähkinöitä) suklaassa kunnes kaikki palat ovat peittyneet suklaaseen.
- Nostele seosksesta kukkurallisia teelusikallisia pellille.
- Laita jääkaappiin ja anna kovettua täysin. Kovettumisen jälkeen irrota valmiit raksut leivinpaperilta ja nauti.

2 kommenttia:

  1. Ostin meidän äidille äitienpäivälahjaksi kuukausi sitten suklaakirjan, jossa on suklaaresepti vuoden jokaiselle päivälle. Mm, siitä tulis suklainen vuosi. <3 Toi suklaaresepti kuulostaa tosi hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Niin kyllä kuulostaa tosi hyvältä! Olispa ihanaa, jos itselläkin ois tollainen kirja! :)

    VastaaPoista